Články

Co je mikropigmentace vlasů a pro koho je určená

Mikropigmentace vlasů neboli scalp micro pigmentation (SMP) je unikátní imitaci vlasů pomocí dokonalého kosmetického tetování, které pomůže změnit život těm, kteří trpí alopecií – částečné, nebo úplné ztrátě vlasů a to díky mnoha faktorům. (geneticky dědičné vypadávání vlasů, nadměrný stres, aj.)

 

SMP je neinvazivní procedura, která využívá specializovanou techniku k vytvoření iluze plnějších vlasů. Replikuje vzhled skutečných vlasových folikulů na pokožce hlavy, může obnovit přirozenou vlasovou linii a poskytuje vzhled střiženého „ježka“.

K tomuto alternativnímu a estetickému řešení problému alopecie se používá speciální technika s SMP mikro-jehlami k ukládání pigmentu do pokožky hlavy. Výsledkem je vzhled drobných vlasových folikulů, které pomáhají zahušťovat a obnovit vzhled plnějších vlasů. Tato metoda napodobuje střižení velmi krátkých vlasů, kdy hlava vypadá a jeví se jako čerstvě oholená. Obnoví se přirozená linie čela, která se důkladně mísí s vašimi stávajícími vlasy. Účes vypadá velmi přirozeně, stylově, který nikdy nevyjde z módy. Není nutná žádná výrazná, nebo dlouhodobá péče.

Procedura tetovaných vlasů je vhodná pro všechny typy. Je vhodná nejen pro muže, ale i pro ženy s řídkými a delšími vlasy. Díky této technice lze zamaskovat jizvy po různých úrazech, operacích, transplantaci vlasů a jiné poruchy ve vlasové části.

 

Proč byste měli podstoupit mikropigmentaci vlasů?

Spoustu mužů i žen se vystavují stresu kvůli řídnutí a vypadávání vlasů, což se podepisuje na jejich sebevědomí. Pokud je toto váš případ, můžete si být jistý, že SMP je pro vás skvělá příležitost, jak si změnit život k lepšímu. Je to neinvazivní a dostupné řešení, jak získat zpět svoje sebevědomí a zbavit se nepříjemného pocitu. Účinek je okamžitý a celá proces nevyžaduje dlouhé období pro zotavení.

 

Před / Po

 

Jak dlouho mikropigmentace vlasů vydrží?

SMP se provádí speciálním mikropigmentem, který vydrží 2 až 3 roky. Poté se začne samovolně vytrácet a blednout. Záleží také, jak se o něj dotyčný stará. (např. vyvarovat se nadměrnému slunečnému záření, mazat opalovacím krémem, dostatečně hydratovat pokožku. Mikropigment je navržen schválně tak, aby se neustále nechal udržovat přidáváním nových mikro-teček, které začínají mizet a můžeme tak zachovat kvalitu odstínu pigmentu a “fresh looku”.

 

Bude mě to bolet?

Upřímná odpověď je ano, ale je to u každého individuální. Na nejvýš se budete cítit nepohodlně v určitých partiích. Doporučuji klientům, aby se v den aplikace dobře najedli, vypili hodně vody a byli v dobrém zdravotním stavu. Dostatečná hydratace pokožky krémy pár dní před také může pomoci. Euforie, kterou pocítíte po dokončení, bude daleko převyšovat chvilkovou bolest.

 

Kolik mikropigmentace vlasů stojí?

Během naší nezávazné konzultace jsem v pozici, kdy vám budu moci poskytnout nabídku pro vaši proceduru. Každé ošetření je individuální – dle velikosti. Doporučuji tedy osobní prohlídku, nebo zaslání detailních fotek a konzultaci po telefonu, či emailu.

Další články

Roman Zástěra

Zakladatel SMP Clinic